Mijn winkelmandje

Afsluiten

5 Dingen die je over Microplastic moet weten

Gepubliceerd op

Microplastic in cosmetics

 

Microplastic

Microplastic is een zeer belangrijk onderwerp waar ik veel over heb nagedacht, omdat ik van de oceaan en de dieren die erin leven hou. Plastic vervuiling is verschrikkelijk en wereldwijd is het een groeiend probleem. Ik heb 5 punten samengesteld over de belangrijkste dingen om te leren over microplastic in cosmetica en hoe je dit probleem kunt bestrijden.

 

Dit kost je maar 5 minuten om te lezen en ik raad je aan om alles te lezen, omdat het zulke belangrijke informatie is! Onderaan dit bericht staat ook een informatieve video gemaakt door storyofstuff.org over het onderwerp.

 

Wat is Microplastic

1. Microplastics zijn kleine (0,05 - 2 mm) plastic deeltjes die worden gebruikt als een ingrediënt in cosmetica die een peelingeffect op de huid hebben. Microplastic wordt ook vaak gebruikt in tandpasta. Deze microplast is nauwelijks zichtbaar voor het blote oog en het probleem is dat het microplastic wegspoelt in het putje van bijvoorbeeld je wasbak of douche en vervolgens afgevoerd wordt.   

 

Waarom is Microplastic gevaarlijk?

2. De filter installaties slagen er niet in om alle microplastics er uit te filteren. De microplastics stromen dan de oceaan in en beschadigen vissen en dieren omdat deze de micrplastics opnemen of opeten. De stukjes microplastic kunnen ook gezondheids- en milieuschadelijke stoffen bevatten. Bovendien fungeert het microplastic als een ''spons'' in de oceaan en bindt het zich aan schadelijke stoffen uit de omgeving. Iets dat microplastic giftig maakt. Wanneer microplastic door dieren wordt gegeten, kunnen gifstoffen in de voedselketen terechtkomen. Mensen staan ​​bovenaan de voedselketen en in het ergste geval belanden ze in onze eigen voedselbar.

 

Waarom kunnen wij microplastic simpelweg niet verwijderen?

3. Wat we kunnen doen, is het gebruik van micro-plastic producten stoppen.  

Veel mensen vragen zich af waarom grote bedrijven micrplastic niet simpelweg verwijderen uit hun producten. Het antwoord: het is goedkoper en makkelijk te verkrijgen. Ook claimen ze dat microplastic beter is om te gebruiken voor een peeling, omdat deze soepeler zijn dan natuurlijke alternatieven. Echter komt dit niet overeen met de realiteit. Bij het gebruik van natuurlijke ingrediënten als schillen of suikermaïs krijg de huid een beter, gezonder en langer aanhoudend effect.

 

Wat doen de autoriteiten aan dit probleem?

4. Volgens het Mepex-rapport wordt er aan cosmetica microplastic toegevoegd, een bron van 40 ton microplastic per jaar in Noorwegen. Ongeveer 4 ton hiervan wordt helemaal naar de zee getransporteerd. Dit is alleen voor Noorwegen. Het parlement riep de regering op om in februari 2016 om met voorstellen te komen om microplastic in lichaamsverzorgingsproducten te verbieden.  

In 2015 werd een wet uitgevaardigd in de Verenigde Staten met een verbod op het gebruik van plastic microbolletjes in cosmetica en toiletartikelen (die in werking treedt in 2017), maar het is beperkt tot producten als scrubs, tandpasta en shampoo, en de wet is niet van toepassing op producten als make-up en zonnebrandmiddelen. In Europa is het nog steeds legaal, de Europese Commissie heeft alleen het gebruik van microplastic in cosmetica afgeraden. 

Een recente studie van het adviesbureau Eunomia, in opdracht van de Europese Commissie heeft verklaard dat micro plastic vaak wordt gebruikt in nieuwere leave-in producten, en dat deze microplastic kleiner zijn. 

Deze plastic deeltjes die in leave-in-producten zitten, kunnen zelfs kleiner zijn dan 'gewone' microplastics. Dit zijn plastic deeltjes met een grootte van 0,0003 mm (normale grootte is 0,05 - 2 mm). Het kan tussen de 10 en 100 biljoen plastic deeltjes zijn in een enkel zonnebrandproduct! Dit zijn de kleinste deeltjes die mogelijk het gevaarlijkst zijn omdat ze zo gemakkelijk in de voedselketen worden opgenomen.

De kleinste deeltjes kunnen ook door de huid van vissen en dieren worden opgenomen. Deze gevaarlijke deeltjes zijn nog steeds legaal, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, en we moeten doen wat we kunnen om de oceaan te beschermen en van onze gezondheid te profiteren door geen producten te gebruiken die microplastic bevatten.

 

Hoe kan ik het gebruik van producten met microplastic vermijden?

5. Ga door je producten en zoek naar de volgende ingrediënten:

- Polyethyleen

- Polypropyleen

- Polyethyleentereftalaat

- Polymethylmethacrylaat

U kunt ook microplasticisme vermijden door volledig natuurlijke producten te kopen die beloven dat ze geen synthetische ingrediënten zoals microplastics gebruiken. Marina Miracle is tegen het gebruik van microplastic en u kunt er altijd zeker van zijn dat we nooit enige vorm van microplastic in onze producten gebruiken. In ons Rosehip Peeling Mask gebruiken we suikerriet van ruwe rietsuiker die de huid op een efficiënte en volledig natuurlijke manier peelt, die veilig is voor jou en voor het milieu.

Lees hier meer over Rosehip Peeling Mask

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat ze gepubliiceerd worden

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE