Mijn winkelmandje

Afsluiten

De Huid

Gepubliceerd op

De Huid | Marina Miracle

De huid is het grootste orgaan

Wist je dat de huid ons grootste orgaan is. En wel een heel bijzonder orgaan. Om dit wat begrijpelijker te maken zullen we hier wat meer over vertellen.

De huid bestaat uit drie lagen. Namelijk de opperhuid (epidermis), de lederhuid (corium) en de onderhuid (subcutis). Deze drie lagen zijn weer opgebouwd uit meerlagig epitheelweefsel, dicht bindweefsel en losmazig bindweefsel met vetweefsel. De huid wordt wel als het belangrijkste orgaan beschouwd vanwege haar vele en gevarieerde functies. Denk hierbij aan het voelen (temperatuur, aanraking en pijn), de huid als uitscheidingsorgaan en de huid als bescherming van de onderliggende weefsels en organen.

Ook kun je bepaalde gemoedstoestanden waarnemen, denk hierbij aan rood worden (blozen), of bleek worden (ziek zijn, of schrikken), een vlekkerige huid bij stress enz.

De PH waarde van de huid

De PH waarde (zuurgraad) van de huid is ongeveer 5,5. Als deze PH waarde intact is heeft je huid de meest optimale bescherming voor invloeden van buitenaf. Zoals je misschien wel weet vind je op de bovenste laag van de huid o.a. zweet, talg en dode huidcellen. Je kunt je daarom denk ik vast wel voorstellen dat het erg belangrijk is om de huid in een zo goed mogelijke conditie te houden. Niet alleen gezond leven is hierbij van belang maar ook een stuk verzorging van de huid. Schadelijke invloeden van buitenaf kunnen de PH waarde van de huid veranderen waardoor de beschermlaag van de huid niet meer zo goed werkt. Dit kan dan resulteren in bijvoorbeeld een gevoelige huid, acné of dat je huid sneller verouderd. Daarom is een goede huidverzorging net zo belangrijk als een goede levensstijl.

Marina Miracle kan je erbij helpen om de huid van de juiste voedingsstoffen te voorzien, zodat de huid in een optimale conditie blijft.

De huid scrubben

In de huid vindt celdeling plaats. Deze nieuwe cellen vervangen langzaam via een soort “opschuifsysteem” de oude cellen. Deze oude cellen komen uiteindelijk aan de oppervlakte van de huid en worden dan afgestoten. Ze zijn verhoornd en zijn soms ook zichtbaar, denk hierbij aan huidschilfers die je ziet als je huid erg droog is. Als je jong bent vindt dit cel vernieuwingsproces sneller plaats dan op oudere leeftijd. De oude cellen aan de oppervlakte kunnen, doordat ze ook vermengd worden met zweet en talg, een laagje vormen, waardoor je verzorgingsproducten niet optimaal hun werk kunnen doen. Je huid gaat er dof van uitzien. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig je huid te ontdoen van deze oude cellen. Dit kun je het beste doen met een milde scrub. De scrub van Marina Miracle is zo’n milde scrub. Doordat deze scrub suikerkorrels bevat kun je hem zo zacht maken als je zelf wilt. Als je een beetje water toevoegt terwijl je de huid zachtjes scrubt zul je zien dat zelfs de gevoelige huid hier baat bij heeft. De huid kan weer ademen en de werkstoffen van een serum en/of crème beter opnemen. Elk huidtype behalve de gevoelige huid mag in ieder geval 1 x per week gescrubd worden. Een vette huid zelfs 2x. De gevoelige huid is een ander verhaal. We adviseren om deze maximaal 1x in de 2 weken te scrubben.

Huidverzorging met een serum

Een serum is een huidverzorgingsproduct wat net wat meer doet dan een crème. De meeste merken adviseren om een serum onder een dag- of nachtverzorging aan te brengen. Marina Miracle adviseert dit ook. De ingrediënten die in een serum zitten geven de huid net die extra boost die nodig is om lekker comfortabel aan te voelen. Geef het serum even de tijd om in de huid te trekken (twee minuten), daarna kun je over het serum je favoriete crème aanbrengen. Je zult merken dat je huid er blij van wordt. Wist je trouwens dat je huid ’s nachts het meest actief is om te herstellen? Het Argan Night serum is bijvoorbeeld zo’n serum wat tijdens de nachtrust net wat extra’s aan de huid geeft. De Argania Spinosa Kernel Oil die in het Argan Night serum zit is een geweldige olie die ervoor zorgt dat de huid comfortabel aanvoelt. Argan olie is niet alleen rijk aan voedingsstoffen voor de rijpere huid (anti-aging), maar ook geschikt voor de gevoelige en droge huid. Argan olie heeft een beschermend, verzachtend en kalmerend effect op de huid. Argan olie komt overigens uit Marokko. De olie wordt gewonnen uit de noot van de arganboom. Het is een prijzige olie, dat komt omdat de olie handmatig uit deze noot gewonnen wordt. Dit kost veel tijd en is erg arbeidsintensief. Argan olie wordt door de Marokkaanse bevolking ook wel het goud van Marokko genoemd, omdat het voor veel doeleinden gebruikt wordt. Niet alleen voor de huid, maar ook voor de haren en om te koken.

Geschreven door Sabine Julsing

Ruim 15 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste.

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat ze gepubliiceerd worden

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE