Mijn winkelmandje

Afsluiten

Mechanische en Enzyme Peeling

Gepubliceerd op
Mechanische en Enzym Peeling | Marina Miracle

 

Wat doet een Peeling?

De huid 'peelen' betekent niets minder dan het verwijderen van dode huidcellen. Het verwijderen van dode huidcellen maakt het mogelijk dat nieuwe huidcellen naar het oppervlakte van de huid kunnen komen. Hierdoor krijgt je huid een mooie frisse gloed.

 

De voordelen van een Peeling

Wanneer je regelmatig een peeling verwerkt in je (dagelijkse) skin care routine, dan worden ingrediënten van jouw skin care producten beter opgenomen in de huid. Het product kan hierdoor beter zijn werk doen en heb je meer profijt van de effecten. Ook helpt een peeling met het verminderen van fijne lijnen in het gezicht, het brengt uitbraken van bijvoorbeeld puistjes of pigmentatie tot een minimum en bovendien helpt het tegen een droge huid.

Door gebruik te maken van een peeling hou je de huid gehydrateerd en krijg je een prachtige jonge gloed. De twee meest gebruikte peeling methodes zijn mechanische peeling en enzyme peeling.

Mechanische Peeling | Marina Miracle 

Mechanische Peeling

1. Een mechanische peeling is de meest gebruikte peeling wijze. Hier worden granen en zaden gebruikt om de huid te scrubben

2. In scrubs/peelings kunnen verschillende delen van graan of zaad gebruikt worden, zoals de schil van bijvoorbeeld kokosnoot en jojoba. Soms wordt dit aangevuld met synthetische deeltje, ook wel microplastics genoemd. Wij zijn hier echter geen voorstander van en gebruiken dit absoluut niet in onze producten

3. Mechanische peelen houdt in dat je de peeling met de hand in het gezicht masseert. Door te variëren met de druk op je vingertoppen kan je zelf bepalen hoe stevig de peeling is, rekening houdend met de gevoeligheid van je huid. Mechanische peeling verwijdert dode huidcellen en peeled het bovenste laagje van de huid, waardoor deze zacht, glad en gereinigd wordt

Enzyme Peeling | Marina Miracle 

Enzyme Peeling

1. Het gebruik van een enzyme peeling is zeer effectief tegen het verwijderen van dode huidcellen. De enzymen lossen de verbindingen tussen de dode huidcellen op, zodat deze makkelijk los laten. Daarnaast 'eten' de enzymen de dode huidcellen op. Klinkt lekker hé?

2. Een enzyme peeling werkt zeer effectief bij een gevoelige of geïrriteerde huid, het werkt namelijk een stuk rustiger in op de huid vergeleken met een ruwe mechanische peeling. Daarnaast is het buitengewoon effectief en juist heel mild en zachtaardig voor de huid.

3. Je vindt een enzym peeling vaak gezichtsmaskers, welke je aanbrengt op het gezicht en vervolgens een langere tijd laat rusten. De enzymen kunnen op deze wijze zo goed mogelijk hun werk doen. Enzymen vind je in planten, fruit en graan/zaad types als suiker, papaya en ananas. De huid voelt na het gebruik van een enzyme peeling zeer zacht en effen uit, met een mooie frisse gloed als resultaat!

Rosehip Peeling Mask | Marina Miracle 

Rosehip Peeling Mask

Het Rosehip Peeling Mask van Marina Miracle bevat een combinatie van mechanische en enzyme peeling, zodat je kan profiteren van het beste van beide werelden. Zodra je het gezichtsmasker aan brengt gaan de enzymen van suikers hun werk doen en beginnen met het oplossen en 'eten' van de dode huidcellen. Na 15-30 minuten, vandaar ook de lange tijd, heeft de enzyme peeling zijn werk gedaan en kan je overgaan op de mechanische peeling.

Als je een erg gevoelige huid hebt, kan de enzyme peeling al voldoende zijn, je wast het gezichtsmasker dan gewoon af en slaat de mechanische peeling over. Als je wel een mechanische peeling wil doen, dan begin je het gezichts zachtjes te masseren. De suiker granen van rauwe suikerriet geven een milde mechanische peeling. Je bepaald zelf hoe hard je met de vingertoppen drukt, afhankelijk van de gevoeligheid van je huid.

Gezien de Rosehip Peeling Mask beide vormen van peeling bevat, is dit het perfecte gezichtsmasker om het gezichts te reinigen en exfoliëren. Dit gebeurd grondig, maar op zachte, milde wijze. Juist om deze reden is de Rosehip Peeling Mask zeer geschikt en effectief voor elk huidtype. Het biedt een perfecte basis om de huid te gaan voorzien van hydratatie, met bijvoorbeeld ons Shea Hydration Mask. Bovendien complementeren beide gezichtsmaskers elkaar enorm!

Geschreven door Hanne Garnvik, Marina Miracle Nederland & België

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat ze gepubliiceerd worden

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE