Mijn winkelmandje

Afsluiten

Zit er een zonnebrandfactor in onze gezichtsoliën?

Gepubliceerd op
zonbescherming-zonnebrand-marina-miracle

 

Vraag jij je af of onze gezichtsolièn een zonnefactor bevatten? Helaas, moeten wij je teleurstellen. Het antwoord is nee, de natuurlijke oliën filteren het zonlicht niet. Wel hebben ze een natuurlijk gehalte aan zonbeschermende eigenschappen, die overeenkomen met een zonnefactor van ongeveer 10 spf. Het is lastig om te de zonfactor exact te bepalen, omdat de oliën natuurlijke grondstoffen zijn. De zonnebrand factor zal daarom altijd een klein beetje variëren.

 

Wij adviseren om zonnebrandcrème te gebruiken over de gezichtsolie, doe dit in de zomer en tijdens zonnige dagen gedurende het jaar. Koop voor jezelf een zonnebrandcrème zonder nanodeeltjes. Deze nanodeeltjes bieden bescherming tegen de zon, maar niet dusdanig klein dat ze de bloedbaan in gaan. Ook hier geldt hoe natuurlijker des te beter, zodat je wegblijft van schadelijke chemicaliën.

Er zijn twee soorten straling waar wij onszelf tegen moeten bescherming: UVA en UVB. Je kan dit makkelijk doen met een zonnescherm die tegen beide beschermt, een zogenaamde breedspectrum zonwering.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN UVA EN UVB?

UVA-stralen dringen diep door in de dermis, dit is de dikste van de huid. Als je hier langdurig aan blootgesteld wordt, zonder bescherming, kan dit leiden tot vroegtijdige huidveroudering en rimpelvorming. UVB-stralen zijn de stralen die zonnebrand veroorzaken. De stralen verbranden de bovenste huidlaag, de epidermis. Dit soort zonstralen en schade aan de huid kan huidkanker veroorzaken.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat ze gepubliiceerd worden

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE