Mijn winkelmandje

Afsluiten

Wat is Etherische Olie?

Gepubliceerd op
natuurlijke-etherische-olie

 

Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. Je komt deze naam vaak tegen bij natuurlijke huidverzorging. Maar weet je wel wat een etherische olie is en waarom het zo goed voor je kan zijn? Wij houden van deze oliën omdat ze effectief en gezond zijn, daarnaast ruiken deze oliën ook ontzettend lekker!

 

Hoe worden essentiële oliën gewonnen?

Etherische oliën worden meestal gewonnen door middel van destillatie, dit wordt meestal gedaan met behulp van stoom. De gewonnen etherisch oliën worden o.a. gebruikt in parfums, cosmetica, zepen, voor het op smaak brengen van voedsel en drank en om geuren aan wierrook en reinigingsproducten te geven.

 

Waar komen essentiële oliën vandaan?

Essentiële oliën komen uit het plantenrijk. Essentiële oliën zijn natuurlijke of zelfs organische oliën die gevonden worden in de zaden, schors, wortels, bladeren, bloemen en anderen plantdelen van een bloem / plant. Essentiële olie bevat de kenmerkende eigenschappen, ofwel de essentie, van de plant waaruit het is genomen. Vandaar de naam essentiële olie.

Als je bijvoorbeeld de bloem van een roos tussen je vingers verplet, ruik je meteen de geur van de essentiële olie van de roos.

 

De kracht van essentiële olie

Een essentiële olie is niet alleen de geur van een plant, het bevat ook de voedingsstoffen van de plant. Daarom worden sommige essentiële oliën zelfs gebruikt voor medische en therapeutische doeleinden. Ze kunnen een positief en reinigend effect hebben op wonden, het werkt ontspannend en ontstekingsremmend. Essentiële oliën kunnen zeer krachtig zijn en daarom soms allergische reacties veroorzaken. Daarom gebruiken wij essentiële heel voorzichtig en in zeer kleine hoeveelheden.

 

Onze essentiële oliën

Essentiële oliën zijn ontzettend interessant. Er zijn zoveel verschillende plantensoorten, met elk hun eigen essentiële olie, eigen geur, eigenschappen en voedingsstoffen. Wij hebben veel kennis opgedaan van een breed scala aan etherische oliën. Hieruit hebben wij eigenhandig de beste oliën gekozen, die het meest effectieve resultaat hebben in onze huidverzorging en daarnaast heerlijk ruiken.

 

In onze producten vind je essentiële oliën van onder andere lavendel, tea tree, wierrook, grapefruit, rozemarijn en mandarijn. Wil je meer lezen over onze ingrediënten? Lees hier meer!

0 reacties

Laat een reactie achter

Alle blog reacties worden gecontroleerd voordat ze gepubliiceerd worden

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE