Mijn winkelmandje

Afsluiten

Wat is gevaarlijk aan synthetische chemicaliën in de huidverzorging?

cheamicals      danger

 

Chemicaliën in huidverzorging

We weten dat parabenen gevaarlijk zijn, maar wat als we alleen parabenen bevattende producten verwijderen?

Het zou prima zijn als het zo eenvoudig was, maar vandaag zijn er ongelooflijk veel verschillende chemicaliën (enkele duizenden) met lange ingewikkelde namen die velen over het hoofd zien. Hier zijn enkele van de meest voorkomende (en gevaarlijke) chemicaliën in huidverzorging:

 

Natriumlaureth Sulfaat

♦ Natriumlaureth Sulfaat (SLES) wordt vaak gebruikt als industriële ontvetter, maar wordt ook veelvuldig gebruikt in wasmiddelen en cosmetica. Van deze stof is bekend dat deze de huid irriteert, wat kan leiden tot huidziekten zoals eczeem. Er is ook aangetoond dat het cataract veroorzaakt bij volwassenen en de correcte ontwikkeling van de ogen van jonge kinderen remt. 

 

Propyleenglycol

♦ Propyleenglycol wordt gebruikt om vocht aan de huid te geven, maar het is ook een drager voor andere chemicaliën en brengt deze in de huid en rechtstreeks in de bloedbaan. Propyleenglycol staat bekend als antivriesmiddel. Het is niet alleen een antivriesmiddel, maar het wordt ook op luchthavens gebruikt om de vliegtuigen te vriezen! ... En deze chemische stof is een van de meest voorkomende in onze huidproducten. 

 

Methylisothiazolinone

♦ Methylisothiazolinone is een synthetisch conserveermiddel. Het is bekend dat het een zenuwgif is. Dit wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten en opgenomen door de huid.

 

BHT

♦ BHT (gebutyleerd hydroxytoluleen) wordt gebruikt als conserveermiddel. Kan allergische reacties en huidproblemen veroorzaken. Kan ook de groei van kankertumoren veroorzaken. 

 

Bewust

De lijst had pagina's lang kunnen zijn, maar je beseft ons punt, we dringen er bij iedereen op aan om voorzichtiger te zijn en bewuster te zijn van wat er op de huid gesmeerd wordt. Dit komt ook door het milieu omdat deze chemicaliën schadelijk zijn voor het milieu en schadelijk kunnen zijn voor dieren en planten. Wil je meer over parabenen weten? Klik dan hier

 

Onze producten zijn schoon en puur

Onze producten bevatten nooit een van deze of andere chemische ingrediënten! Bij ons bent u ervan overtuigd dat wat u koopt volledig natuurlijk en schoon is.

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE