Mijn winkelmandje

Afsluiten

Milieu en Duurzaamheid - Onze bijdrage als milieuvriendelijke bedrijf

 

Milieu en Duurzaamheid

Marina Miracle levert een actieve bijdrage aan het verminderen van de belasting en een slechte impact op het milieu en onze planeet. De inhoud van deze pagina is van toepassing op Marina Miracle en bepaalt ook wie Marina Miracle kiest als leveranciers / partners en wie betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe producten. We beschrijven hier onze toekomstige doelen voor het bedrijf en we zijn onderworpen aan bijgewerkte plannen en vereisten als een continu proces. 

  

Verpakking

In 2017 heeft Marina Miracle haar verpakking vervangen voor gerecycled papier. Het gerecycleerde papier kan worden gemengd met normaal papier. We willen dat onze verpakkingen worden gerecycled of gecomposteerd als deze leeg zijn en ervoor zorgen dat 100% van onze verpakkingen kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.  

 

Wat we nu doen: 

- Alle productverpakkingen zijn gemaakt van gerecycled papier sinds 2017*

- De product bijlage zo klein mogelijk houden, gemaakt van duurzaam papier.

* Geïmplementeerd maar niet zichtbaar op de verpakking geïnformeerd.  

 

INGREDIËNTEN

Alle ingrediënten in onze producten zijn 100% natuurlijk. We blijven waar mogelijk niet-gecertificeerde natuurlijke ingrediënten in onze bestaande producten vervangen door ecologisch gecertificeerde ingrediënten. Al onze producten ondergaan continu bijgewerkte ingrediënten als een doorlopend proces nadat het product is geïntroduceerd. Momenteel hebben we ten minste 70% biologisch gecertificeerde ingrediënten (gestart met 50%) in onze producten en we zullen dit werk voortzetten in de richting van het 100% - dat is ons doel. 

Alle ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar en we gebruiken geen micro-plastic of Nano-ingrediënten in onze producten. 

We vermijden het gebruik van ingrediënten waarvan wordt vastgesteld dat ze een negatieve invloed hebben op het milieu (palmolie en dergelijke). 

We gebruiken nooit ingrediënten die op dieren zijn getest en onze producten zijn altijd 'wreedheidvrij'. We zijn goedgekeurd door de officiële groene lijst met cosmetica voor de dierenbescherming in Noorwegen. 

We kiezen leveranciers die het milieu respecteren en de dieren en mensen die er wonen, en we dringen er bij onze leveranciers op aan om te kiezen voor fair trade bonder / fabrikanten. We selecteren leveranciers die zijn gecertificeerd door SOIL Association, COSMOS-standaard of DEBIO.

 

Wat we nu doen: 

- Gecertificeerd door de groene lijst van dierenbescherming van 'wreedheidvrije' cosmetica in Noorwegen.

- Een minimum van 70% gecertificeerde biologische ingrediënten

- Alleen SOIL Association, COSMOS-standaard of door DEBIO goedgekeurde leveranciers van ingrediënten

- 0% micro-plastic of nano-ingrediënten

- 0% giftige of kankerverwekkende bestanddelen

 

Doelstelling voor de toekomst: 

- 100% gecertificeerde biologische ingrediënten

- Een biologische certificering krijgen voor onze producten  

 

Stroomverbruik

Marina Miracle schakelt de verlichting in zijn gebouwen uit wanneer de werkdag voorbij is. Tijdens het weekend bespaart Marina Miracle stroom door het licht uit te doen en alle apparatuur uit te schakelen die niet in gebruik is. Bij de productie worden grondstoffen gebruikt en wordt alleen laag vuur (niet meer dan 40 graden Celsius) gebruikt, dat minder energie vereist dan traditionele productie. Daarnaast maken wij gebruik van groene duurzame stroom.   

 

TRANSPORT

Indien mogelijk zal Marina Miracle bij het importeren van goederen altijd zeevracht kiezen. De producten worden vervaardigd in Noorwegen. Wanneer we naar andere landen exporteren, doen we ons best om producten naar lokale distributiesites te verzenden om onnodig goederenvervoer te voorkomen.

 

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE