Mijn winkelmandje

Afsluiten

Wat zijn parabenen?

parabenen zijn chemicaliën

 

Parabenen, wat zijn het?

Wellicht heb je wel eens van het woord parabenen gehoord. Het wordt hier en daar genoemd, je ziet wat moeilijke woorden op de verpakking staan zoals Butylparabenen. Parabenen worden werkelijk in alles gebruikt, van deodorant, rouge en shampoo tot lippenstift en nagellak. Maar parabenen? Wat zijn parabenen eigenlijk?

Parabenen als conserveringsmiddelen

Parabenen zijn chemische stoffen, met conserverende eigenschappen. Parabenen zorgen er dus voor dat een product langer houdbaar wordt.

Parabenen zijn daarom meestal te vinden in cosmetica producten en schoonheidsproducten, zodat deze langer houdbaar worden.

Maar wat doen parabenen precies? De chemische verbinding van parabenen maakt ze zeer geschikt als conserveringsmiddel. Parabenen doden namelijk schimmels. 

Omdat parabenen schimmels doden verbeterd de houdbaarheid en werking van schoonheidsproducten en verzorgingsproducten significant. Dankzij parabenen kan een product voor een langere periode in de winkelschappen staan.

Zonder parabenen kunnen verzorgingsproducten sneller bederven of over verloop van tijd minder goed gaan werken. Biologische producten, zoals die van Marina Miracle, zijn daarom een stuk kostbaarder dan producten die parabenen bevatten. 

 

Waarom zijn parabenen slecht voor je?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er een connectie is tussen het gebruik van parabenen en tumoren, met name bij borstkanker. 

Parabenen als methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben en propylparaben kunnen de gezondheid schaden en worden veelal gevonden in verzorgingsproducten als shampoo en make-up. 

Sommige mensen smeren al jaren, of zelfs hun hele leven lang, parabenen op hun lichaam zonder het te weten. Gezien het risico op kanker ermee verhoogt wordt is het goed om je in te lezen in parabenen. 

Naast een verhoogde kans op kanker, hebben parabenen nog meer effecten op het lichaam. Hier drie snelle feiten over parabenen:

♦ Parabenen kunnen de oestrogeenspiegels verhogen door het enzym in onze huid dat oestrogeen uit het lichaam afgeeft te verstoren. 

♦ Parabenen worden door het lichaam opgenomen. Dat wil zeggen, het wordt opgeslagen in het lichaam. Er zijn al veel onderzoeken gedaan die aantonen dat degenen die regelmatig verzorgingsproducten met parabenen gebruikten hogere concentraties parabenen in het lichaam hadden, hoe ouder ze waren. Een andere studie in Denemarken wees uit dat de concentraties parabenen in de urine toenamen na het aanbrengen van een parabenenbevattende crème.

♦ Er zijn verschillende onderzoekers die veronderstellen dat parabenen een van de oorzaken zijn van borstkanker en schade aan de foetus.

 

Zijn er ook alternatieven voor parabenen?

Alle producten van Marina Miracle bevatten absoluut geen parabenen! Een goed alternatief, waar ook wij gebruik van maken, zijn organische zuren zoals natriumbenzoaat. 

De producten van Marina Miracle zijn mede hierdoor zeer veilig om te gebruiken en ook dit is een van de redenen waarom Marina Miracle een Score Zero heeft behaald tijdens het dermatologisch testen. Lees er hier meer over. 

Ontvang de beste aanbiedingen:

Meld je aan voor de bonusclub en ontvang bonuspunten bij elke aankoop en de beste aanbiedingen per e-mail. Aanbiedingen die je nergens anders kan krijgen!

Vul je e-mail adres in en klik op de knop:

SEARCH THIS STORE